Sandy biedt opvang aan kinderen tussen 0-4 jaar aan bij haar thuis

Inmiddels is Sandy 15 jaar gastouder.  ‘Ik vind het leuk om te zien hoe een kind groter wordt. Zo rond de twee jaar worden de kinderen zich langzaam bewust van de wereld om hen heen. Dan gaan ze vragen stellen en kan ik het gesprek met ze voeren.’

Om kennis te maken met de natuur gaat ze met de kinderen naar buiten

Dan gaat Sandy speeltuinen af om de kinderen de wereld te laten ontdekken. ‘We gaan bladeren zoeken om daar een knutselwerk van te maken.’ Ook gaan ze bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of het kabouterbos.

Sensorische activiteiten binnen

Sensorische activiteiten zorgen voor het registreren van prikkels met de zintuigen. Zo doen de kinderen ervaring op over de wereld om hen heen. Met de kinderen speelt Sandy ook met speelzand binnen.

Voor Sandy is het een geslaagde dag als de kinderen opgehaald worden en ze verhalen vertellen aan hun ouders. ‘Mama, je bent veel te vroeg, ik wil nog niet naar huis!’

Ook gastouder worden? Bekijk de vacatures op onze site! Heb je nog vragen? Neem contact op met onze bemiddelingsmedewerker Elles via [email protected], dan vogelen we het samen met je uit!