Werken & leren

De speelplaats en het vertrouwen die wij de kinderen geven, geven wij ook aan jou als medewerker.

Je krijgt de ruimte om initiatief te tonen, de mogelijkheid om elke dag iets nieuws te leren en je mag fouten maken: dat hoort bij groei en ontwikkeling. Wij creëren hiervoor een veilige omgeving met en voor elkaar.

Jij biedt kinderen een veilige omgeving en geeft ze het vertrouwen en de ruimte om zelf te ontdekken, te ervaren en te groeien. Vanuit een open houding geef je nieuwe ideeën en mogelijkheden graag een kans. Je blijft je ontwikkelen, als persoon, als collega en als professional.

Wij bieden diverse opleidingsmogelijkheden aan op verschillende niveaus. Ook wanneer je geen ervaring hebt in de kinderopvang, is het mogelijk om één van onze interne opleidingen te volgen en direct aan de slag te gaan bij Junis.

Uniek opleidingsaanbod

BBL Opleiding

Overweeg jij om de overstap te maken naar de kinderopvang? Beschik jij over een havo-diploma of een afgeronde mbo-niveau 3 opleiding én ben je minimaal 18 jaar? Dan bieden wij, in samenwerking met het mboRijnland, een BBL-opleiding aan. Je gaat direct aan de slag op een locatie van Junis (KDV of BSO) en volgt daarnaast een intensief leertraject. Zo maak je van je leerplek, je werkplek en van je werkplek, je leerplek. In 1,5 tot 2 jaar tijd behaal je het diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 3 of 4 (GPM3 of GPM4). De opleiding biedt gastlessen en haakt in op trends en (organisatie)ontwikkelingen.

Let op: onze BBL opleidingen zijn erg gewild en zitten snel vol. Neem contact met ons op om je in te schrijven.

Praktische informatie

Niveau 3

  • Duur: 2 jaar
  • Geen opleidingskosten. Junis betaalt de opleiding en jij krijgt een contract van 12 – 16 uur per week bij één van onze BSO locaties
  • Aantal studie-uren: 1 dagdeel (4 uur) per week volg je les. Daarnaast kun je rekenen op wekelijks 8 uur thuisstudie
  • Kwalificatie-eisen: afgeronde mbo-niveau 2 opleiding in de richting van zorg en welzijn én minimaal 18 jaar

Niveau 4

  • Duur: 1,5 jaar
  • Geen opleidingskosten. Junis betaalt de opleiding en jij krijgt een contract van 12 – 24 uur per week bij één van onze KDV of BSO locaties
  • Aantal studie-uren: 1 dagdeel (4 uur) per week volg je les. Daarnaast kun je rekenen op wekelijks 8 uur thuisstudie
  • Kwalificatie-eisen: een havo diploma of een afgeronde mbo-niveau 3 opleiding én minimaal 18 jaar
Binnen drie maanden aan de slag

Verkorte opleiding

Heb jij een verouderd diploma of een diploma waarbij je een aanvullend bewijs voor de functie van Pedagogisch Medewerker nodig hebt? Junis biedt een verkorte opleiding aan,  waarbij je binnen 3 maanden en middels 5 bijeenkomsten een volwaardig certificaat haalt. De opleiding richt zich op de pedagogiek voor kinderen van 0 – 13 jaar en met het certificaat ben jij gekwalificeerd Pedagogisch Medewerker voor het Kinderdagverblijf. Weten of je in aanmerking komt voor de verkorte opleiding? Bekijk hier de diplomalijst.

Stage lopen bij Junis

Ben jij onze collega van de toekomst?

Bij Junis werken we graag met stagiaires, waarbij we met en van elkaar kunnen leren. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw stage in te vullen. Je kunt terecht op één van onze locaties, maar ook op ons servicebureau.

Op locatie
Op onze locaties bieden wij stageplekken aan voor BOL-studenten van mbo-niveau 3 of 4. Opleidingen die hiervoor in aanmerking komen zijn onder andere GPM en de opleiding Sport en Bewegen. Je werkt als student altijd onder toezicht van een werkplekbegeleider of een ervaren gekwalificeerde collega. 

Omdat wij meer dan 90 locaties hebben, is het mogelijk om meerdere jaren bij ons stage te lopen. Je werkt dan ieder jaar op een andere locatie. Eén studiejaar stage lopen is ook mogelijk. 

Wil jij stage lopen bij Junis of heb je nog vragen? Stuur ons dan een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  

Snuffelstage
Wil jij in de toekomst met kinderen werken en ben je ter voorbereiding op zoek naar een snuffelstage? Dan ben je van harte welkom! Stuur ons jouw gegevens of loop eens binnen bij één van onze locaties en wie weet ga jij bij ons aan de slag.   

Servicebureau
Naast de stages op onze locaties hebben wij ook regelmatig stagevacatures open staan voor ons servicebureau. Zo bieden wij (afstudeer)stageplaatsen aan op verschillende afdelingen. Denk hierbij aan de afdelingen Pedagogiek, HR, Facilitair of Marketing en Communicatie. Bekijk hier de actuele vacatures.  

Werken in je (toekomstige) vakgebied

Combineer je studie met een bijbaan bij Junis

Combineer jouw hbo of wo-studie met een bijbaan bij Junis! Wist je dat je tijdens het volgen van verschillende studies al bij ons aan de slag kunt? Bijvoorbeeld met de opleiding voor Leraar basisonderwijs of tijdens je studie Pedagogiek of Social Work. De ervaring die je opdoet tijdens deze afwisselende bijbaan staat mooi op je cv.  

Volg jij een andere opleiding en wil je weten of jouw opleiding geschikt is om in de kinderopvang te werken? Doe de diplomacheck! Is jouw opleiding geschikt? Dan kwalificeer je voor een bijbaan in de kinderopvang op het moment dat je 75% van je studiepunten binnen hebt of een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4 kunt laten zien. 

Uitgelichte vacatures

Geinteresseerd? Wij zijn op zoek naar getalenteerde medewerkers

Vacature
Alphen aan den Rijn|
Bodegraven|
Hazerswoude-Dorp|
Zoetermeer|

Korte opleiding voor verouderd sociaal diploma

Meer vacatures
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

Sylvia kan je van alles vertellen over onze opleiding- en stagemogelijkheden. Wil je dus meer weten over onze vacatures of opleidingsmogelijkheden? Bel ons! We staan je graag te woord.

Vacature niet gevonden?

Open sollicitatie