Na het succes van vorig jaar werd het toernooi weer georganiseerd in zwembad Aquarijn. Verschillende bso-locaties uit de buurt deden met veel plezier mee. Wat was het weer spannend! De pedagogisch medewerkers van bso Waterlopers organiseerden dit toernooi in samenwerking met AZC en De Thermen2. 

Ruim 285 kinderen deden mee aan het basketbaltoernooi 
Dit basketbaltoernooi was het grootste toernooi van Junis ooit. Zowel bso-locaties uit Alphen als Zoetermeer deden mee. De hele dag speelden de locaties wedstrijden tegen elkaar en aan het einde van de dag was er een prijsuitreiking. De pedagogisch medewerkers van De Lapjeskat organiseren dit toernooi elk jaar met veel enthousiasme in samenwerking met basketbalvereniging Alphia Tigers.  

Jeffrey en Dominique werken als pedagogisch medewerkers in de werkgroep bewegen en sport. Zij zetten zich in om kinderen te stimuleren en plezier te laten beleven aan sport en bewegen. Door het organiseren van sporttoernooien hopen ze nieuwe sporten te introduceren bij kinderen en ze hiervoor enthousiast te maken.  

Jeffrey: ‘Sporttoernooien organiseer ik met verschillende redenen. Natuurlijk om kinderen blij te maken en ze een top dag te geven in de vakanties. De kinderen komen in aanraking met verschillende sporten Dat maakt hun keuzes ook veel makkelijker om een sport te kiezen. Maar we doen het ook om kinderen te helpen om aansluiting te zoeken met andere kinderen. Het is voor iedereen. Ik zie het ook als een vakantie-evenement en een soort open dag. Je ziet al je collega’s weer en heel veel kinderen die plezier hebben.’ 

Het is belangrijk om kinderen in beweging te krijgen 
Junis doet er alles aan om kinderen in beweging te krijgen en te houden. Dit soort evenementen brengen een hoop actie en energie bij kinderen op. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de kinderen plezier beleven aan bewegen en sport.  

Zorg voor een onvergetelijke zomervakantie op de bso 
Ook deze zomer zijn we weer op zoek naar extra handen. Maak van de zomervakantie een feestje, voor de kinderen maar ook voor jezelf. Met een baan op de bso. Je krijgt de vrijheid verschillende activiteiten te organiseren. Ga je zwemmen of met zijn alle op pad? Organiseer jij een sporttoernooi of wil jij je creativiteit helemaal laten gaan? Het kan! Bekijk snel onze vacature op de vacaturepagina en wie weet heb jij deze zomer een hoop lol én spaar je ook nog die ene vakantie bij elkaar.